Nedlagte værtshuse

Blaagaardskvarter.dk

Nedlagte Værtshuse

Nedlagte: Zigøjnerhallen Prater - Dødens Pølse - Danas Have

 

Værtshuset "Dødens Pølse"

Værtshuset "Dødens Pølse" fotograferet i 1969 af Leif Ziegler. Det lå på hjørnet af Thorupsgade, hvor Murergården nu ligger. Et hyggeligt sted hvor havde hængt alt muligt “skrammel” op i loftet, også et fiskenet. Og så solgte de forskellige kander med diverse giftig indhold som porter og citronvand og måske Pernod.

Wilfred kom der i 1967-69-69 og drak Havskum guldøl efter at have set Spagettiwesterns sammen med Gert og Leif.

Danas Have

DANAS HAVE 1964 - Foto Keld Helmer-Petersen

Har lånt dette dejlige foto på "Gamle København" af danserestaurant Danas Have på Nørrebrogade 11 i 1964. Den sidste af de små beværterhaver på Nørrebro.

Værtshuset hed Sorte Kat i slutningen af 60´erne (ihverttilfælde i september 1968).

I august 1971 overtog værtparret fra "Dødens Pølse" stedet, efter at deres værthus i Thorupsgade var blevet udsaneret fordi Murergården skulle opføres. Danas have kom det til at hedde Dødens Pølse og blev et discoteque. Her man viste man for først gang musikvideo på fjernsynsskærme. Det var stort at se hit'sene på video, vistnok det første sted i København. Senere kom videoteket til at hedde Tinsoldaten med VJ (videojockey).

Desværre brændte bygningen, i hvad blev mistænkt for assurancesvig. Stedet blev revet ned i 1983.. Nu er hullet fyldt med en boligblok.

DANAS HAVE 1910

Forlystelseslivet på Nørrebro har haft svært ved at trives. Danas Have var et af de få etablissementer, der eksisterede i over en menneskealder. Danas Have lå på Nørrebrogade 21, hvor man kunne få en sjus for 25 øre med Whisky og Cognac.

Danas have var det første sted i Danmark , hvor man spillede Jazzmusik live til dans (Erik Tuxens orkester fra 1932) til stor forargelse for borgerskabet. Et sted hvorfra mange senere berømte jazzmusikere blev "udklækket".

Folk styrtede hertil fra hele København, for at høre saxofonen. The Sheik of Arabia og Serenaden fra Halekins Millioner lød flot på saxofon. Jazzen havde holdt sit indtog på Nørrebro.

Jo her spillede Otto Lingtons Orkester også. Her blev Københavns Politiorkester dannet.

Lokalforeningen Blaagaards Kvarter

Kommentarer meget velkomne - Kontakt webmaster wilfred@gluud.net

Vi mangler nogen der vil hjælpe med opdatering af hjemmesiden